
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Tele1 televizyonunda yayımlanan Ege Saati programına konuk oldu. Nurettin Sönmez’in sorularını yanıtlayan Başkan Yetişkin, belediye çalışmaları, tarım ve turizm projeleri, sosyal yardımlar ve gelecekteki hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu.
“Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a Yöneltilen Eleştiriler Haksız”
Başkan Yetişkin, programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, “Meyve veren ağaç taşlanır. Denetlemeler yapılsın, ne varsa çıksın ortaya. Ancak olumsuz bir durum çıkacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
“Üzüm Yemek Değil, Bağcıyı Dövmek Niyetindeler”
Seferihisar Belediyesi’nin SGK borçları ve cami satışıyla ilgili iddialara da açıklık getiren Yetişkin, “SGK borçlarımızı yapılandırmak istedik. Tapuları sunarak uzlaşmaya çalıştık ancak kabul edilmedi. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Cami satışıyla ilgili iddialar asılsız. Cami tapusu belediyemize ait ancak Diyanet’in kullanımında. Camiyi niye satalım? Borçlarımızı kapatmak için takas teklif ettik, çözüm önerilerimizi sunduk ancak kabul edilmedi” ifadelerini kullandı.
Halk İçin Sosyal Yardımlar ve Projeler
Seferihisar Belediyesi’nin sosyal yardımlarına dikkat çeken Yetişkin, Seferi Kart uygulaması sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek sağladıklarını belirtti. Üniversite öğrencilerine burs verdiklerini, Halk Giyim Mağazası sayesinde ücretsiz kıyafet temin ettiklerini ve Seferi Çınarlar Yaş Alma Merkezi ile emeklilere ücretsiz sosyal ortamlar sunduklarını ifade etti.
Belediyenin uygun fiyatlı hizmetlerine de değinen Yetişkin, Halk Fırın’da ekmeği 7 TL’ye, Halk Market’te ise uygun fiyatlı et ve gıdayı vatandaşlara ulaştırdıklarını vurguladı.
Tarım ve Turizmde Yeni Adımlar
Başkan Yetişkin, Seferihisar’ın tarım ve turizm kenti olma hedefinde ilerlediğini söyledi. Zeytin üreticilerine düşük sıkım ücreti sunduklarını belirten Yetişkin, önümüzdeki hafta Orhanlı Köyü’nde düzenlenecek zeytin festivalini duyurdu. Ayrıca, Seferihisar’ın Cittaslow (sakin şehir) unvanını koruduğunu hatırlattı.
ION kentleri (antik yerleşim alanları) projesinin önemine değinen Yetişkin, “Teos ve Lebedos kentleri, Seferihisar’ın değerleridir. Yunanistan’ın Samos ve Sakız adaları ile de ilişkilerimiz iyi. Biz tüm ION kentlerini bir araya getirmek ve ortak paydada buluşmak istiyoruz. Kültürel bağlarımız var ve bu bağı geliştirmek istiyoruz.” dedi. Başkan Yetişkin ayrıca, “İzmir’de ilerleyen zamanda düzenlenecek turizm fuarının ana teması ION rotası olacak” açıklamasında bulundu.
24. Mandalina Şenliği ve Yeni Hedefler
Yetişkin, Seferihisar’da düzenlenecek 24. Mandalina Şenliği hakkında da bilgi verdi. 17 Kasım Pazar günü saat 14.00’te kortej yürüyüşüyle başlayacak olan etkinlikte, yöresel lezzetler, atölyeler ve Kral ile Kraliçe seçimi gibi programların yer alacağını ve etkinliğin konserle sona ereceğini açıkladı.
Yetişkin, gelecekte mavi bayraklı plaj sayısını 20’ye çıkarmayı, Düzce Köyü’nde bulunan aromatik bitki çalışmalarını geliştirmeyi ve Seferihisar’da bir halk lokantası açmayı hedeflediklerini belirtti.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediyesi olarak tarım, turizm ve sosyal projelerle Seferihisar halkına hizmet etmeye ve çok çalışmaya devam edeceklerini söyledi.